This topic contains 8 replies, has 4 voices, and was last updated by Nieuk 6 years, 10 months ago.
-
AuthorPosts
-
14 marca 2019 at 21:56 #2543
Spółka znajduje się na liście spółek obserwowanych do potencjalnego kupna
Przed komentowaniem proszę o zapoznanie się regulaminem forum
Regulamin forum -
9 kwietnia 2019 at 19:12 #4210
Coraz mniej rozumiem o co chodzi w tym Polwaxie. Wyniki podali wręcz świetne, przez ostatnie 3 lata gdy nie ma wypłacanej dywidendy zarobili blisko 60 mln którego mogli przeznaczyć na budowę nowej instalacji a mają problemy z finansowaniem i budową.
-
9 kwietnia 2019 at 19:21 #4211
MichalMialem właśnie o to pytać. Inwestują i Inwestują, wydatki ze 100mln, kapitalizacja 65mln. Ktoś tam liczy jakiś zwrot z inwestycji? Albo to jest perełka i wystrzelili jak zwiększy się przychód, albo zwykła szulernia…
-
9 kwietnia 2019 at 19:22 #4212
Oglądałem jakiś czas temu wywiad z Obajtkiem. Teraz już na Lotos trzeba patrzeć jako na orlen. Mój wniosek był taki: mamy w czterech literach szemranych dostawców i sami sobie uzupełnimy wszelkie nisze połproduktowe. Z drugiej steony morał też jest inny: gdzie zobaczysz moskę-tam dostaniesz koskę;)
A poza tym olbrzymie nakłady inwestycyjne i nic kompletnie nie wynika z tego. Zauważ, że fundusze nie są głupie-zaczęły się odsuwać od spółki po komunikatach, że nie będzie dywidendy…
-
9 kwietnia 2019 at 19:40 #4213
Wg mnie to tam jest grą pod tanie przejęcie kontroli nad spółką bo Sama spółka z nową inwestycją ma wielki potencjał. Tylko nie wiem jak na tym wszystkim wyjdą drobni. Nawet akcja z orlenem jest tak dziwna że też jest raczej elementem walki grubych albo wręcz ustawką. Ja trochę kupiłem jak zaczął kupować Moska z kolegami. Dopóki nie będzie emisji uprzywilejowanej to liczę na zarobek analogiczny do Moski chociaz to pewnie potrwa. Oczywiście jest też opcja że Moska wtopił..
-
9 kwietnia 2019 at 19:45 #4214
Nie chce mi się studiować raportów finansowych, ale pewnie polwax ma jakiś majątek-być może w nieruchomościach…i być może.o to tutaj chodzi. Prześledzcie sobie casus jak Zarajczykowie przejmowali Ursusa. Chodziło o markę handlową. To samo chciano zrobić w Autosanie. Albo jak dr inż finansowej zientara próbował przejąć Energomontaż Poludnie. Tam to w ogóle były jaja. Bo obligował przepis, że jeśli spółka „x” zostanie sprzedana do podmiotu „y” a podmiot „x” oglosi upadłość w przeciągu 6 miesięcy to powinien dołączyć pomimo transakcji do masy upadłościowej. I myslicie, że ktoś za to beknął? A oni mieli nieruchomości w centrum Katowic. Ale ja nie jestem CBA i mam to w czterech literach. Okreslilbym to tak: państwo w państwie.
-
9 kwietnia 2019 at 19:58 #4217
Mosiek wygląda na polglowka, ale to gruba ryba. W Polwax poomacku pewnie nie wchodził. Przecież gdzie.siedzibę ma Lentex?:) Ja się 3mam z daleka od takich okazji. Wolę stracić super okazję niż kapitał. A tak nawiasem mówiąc-kilka lat temu miał powyżej 5% w Ursusie. Niedaleko lubelskiw od podkarpackiego…Ciekawe jak długo jeszcze Zarajczyk pojeździ swoją Teslą:)
-
9 kwietnia 2019 at 20:26 #4219
A z tym Ursusem to ciekawa sprawa bo okazuje się że na wniosek KNF zablokowali Polmotowi konta więc raczej kasy nie wypłacili ze sprzedanych akcji.
-
-
9 kwietnia 2019 at 20:43 #4221
Nie wiem, czy kojarzycie-ale Ursus był promowany jako polska marka eksportowa (latali z Dudą i Morawieckim po całym świecie). Jeszcze jako handicap, czyli elektromobilność. Przynajmniej kilka razy w miesiącu materiały w TVP Info. Od jakiegoś czasu była cichosza…Podejrzewam, że służby ostrzegły naszych guru panstwa, że coś jest nie tak…To jest problem gospodarczo-polityczny. Kilka miesięcy temu pisaliśmy o Ursusie i wtedy przypomniała mi się jego rozmowa (Zarajczyka) w inwestorzy.tv jak jeździł po Warszawie hybrydowym Jaguarem i wtedy się zaswiecila lampka a właściwie to już było potwierdzenie, że coś tam jest nie tak…Pewnie tego jaguara to od bookera mieli haha:) Z resztą ten zarajczyk mi go przypominał:) Moim zdaniem cały ten Ursus chciał wykorzystać władzę i wybić się poza konkurencją na szumnie zwanej elektromobilności. Wcale bym się nie zdziwił jak zaraz.pojawią się zarzuty, że powoływali się na wpływy…ale smrodek został…
-
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.